La fortalesa del Guerrer

Us explicaré un conte:

Explica la llegenda que hi havia una vegada un rei que es deia Daksha al qui li agradava molt fer festes i celebracions al seu palau.
Daksha tenia una filla, que es deia Sati que s’havia casat amb Shiva. Shiva tenia un caracter dolç i sociable, just el contari de Daksha. A Daksha no li agradaven les festes i volia estar sempre sol, meditant sota una olivera.

Sati i Shiva vivien lluny del Palau del seu pare, i Sati malgrat les diferències amb el Daksha, el trobava a faltar.

Així que un dia Sati va decidir anar-lo a veure fins al palau. Sati estava molt contenta de tornar a veure al seu pare, però li va durar poc aquella alegria. El seu pare en veure-la li va dir que marxés que no la volia al seu costat. Que l’havia traït casant-se amb Shiva i que no la volia veure mai més.


Sati va retirar-se de seguida amb una pena molt gran al cor, va plorar i plorar tant, estava tant profundament trista que la tristesa va apagar-li el cor i Sati va morir de pena en el camí de retorn a casa.


Quan Shiva es va assabentar de la notícia de la mort de la seva esposa, es va posar molt furiós, enfadat i trist a la vegada només pensava en una cosa, la venjança, i així ho volia fer.
De la rabia que sentia, va estirar un tros de trena de la seva llarga cabellera i la tirar amb força a terra.

D’aquell munt de cabell, de sobte en va sortir un gran guerrer amb una espasa i un escut que li digué:
– Sóc el teu millor amic, diga’m què vols que faci per tu.

Shiva estava tant enfadat que li va dir que anés a matar al rei Daksha.


I així ho va fer, aquell gran guerrer, va empendre el viatge fins al palau per lluitar amb Daksha.


Mentre el guerrer era de camí a palau, Shiva que era un home tranquil i de pau, va veure que s’havia deixat portar per l’odi, la rabia i que no havia actuat bé, de manera que va anar corrents a trobar al guerrer i va suplicar-li que parés i que no matés a Daksha.

 Que el perdonava pel què havia fet . Tot i la seva pena i dolor, Shiva volia perdonar.

Daksha, en sentir aquelles paraules va adornar-se també del mal que havia fet i va demanar disculpes a Shiva, i va plorar també la mort de la seva filla Sati.

Aquell dia Daksha i Shakty, havien rebut una bona lliçó.

Quan realitzem les assanes del Guerrer, cerquem aquesta fortalesa interna, de poder vèncer les pors, els sentiments de ràbia i ira que ens poden fer actuar de manera equivocada, amb les assanes del guerrer cerquem escoltar la nostre veueta, aprendre a entendre-la , acceptar i resoldre.

Photo by Audrey Badin on Pexels.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: